lauantai 24. elokuuta 2013

Kuivaimet käyttöön

Tällä viikolla saatiin loputkin ikkunoista asennettua sekä olohuoneen iso pariovi tuli paikoilleen. Ovitehdas oli pakannut ulko-ovet väliovien sekaan joten laitettiin kaksi takaoven reikää umpeen muovilla. Etuoveksi tehtiin vanerista ja villasta hieno viritelmä. Nyt on kuivaimet käynnissä ja timpurit alkavat tehdä ulkopintoja.
-o
Ulko-ovena rakennusaikainen vaneri

Tästä näkyykin hyvin tulevan ulko-oven idea.

Isot pari-ovet paikoillaan...

Kuivaimet pesuhuoneessa

Siinä ikkunat ja ovet paikoillaan

perjantai 16. elokuuta 2013

Tuulensuojat ja smyygit

Kellari alkaa kuivaa ja yläkerta alkaa olla valmiina siihen että ensiviikolla siirretään kuivaimet sinne, kellari ei vielä ehdi aivan kuivaksi mutta sen lattiaa emme aio päällystää vielä tänä vuonna joten laitamme sinne ensiviikolla vain normaalin lämmitinpuhaltimen pitämässä kosteutta poissa...
Muuten on laittettu eristeitä ja tuulensuojia, nyt tänään saatiin kaikki SPU: eristeet paikoilleen, villat odottavat kertopuutolppia jotka saapuvat toivottavasti maanantaina...

Sisällä on kanneltu eristeitä ullakolle ja tehty ikkunanpieliä elikkä smyygejä kipsistä ja pikatäyttömassasta, kipsi on kuulemma helppoa työstää ja kokeilinkin itsekkin vähän tehdä sillä, helpompaa se on kuin sementtipohjaiset laastit.

Ullakon ikkunanpaikka


Tähän vielä villaa, ullakon lämmin osa erottuu hyvin
Ikkunasmyygit kipsistä

Hyvät telineet.
Ei tartte tuulla läpi..

lauantai 3. elokuuta 2013

Ikkunoita ja kuivaimia

Laitettiin kellariin nyt pariksi viikoksi kuivaimet päälle, tällä välillä laitetaan asuinkerros myös tiiviiksi ja siirretään elokuun puolivälissä kuivamet yläkertaan.
Lattioiden kuivattaminen siis kyseessä, kellarissa on myös luonnollista kosteutta kun sitä ei olla lämmitetty vielä yhtään.
Puolet asuinkerroksen ikkunoista on asennettuna ja kellarista kaikki. Lisäksi laitettiin valvontajärjestelmä pystyyn.
Kamera nökottää katolla
kellarin ikkunoita
Tässä eka ikkuna
Lastenhuoneen ikkuna

Lastenhuoneen ja invaWC:n ikkunat